תביעות רשלנות רפואית


משרד עורכי דין הורוביץ-עופר הינו בעל ניסיון רב בהשגת רף הפיצויים הגבוה ביותר בתביעות רשלנות רפואית בכל תחומי הרפואה, כולל תחומי רשלנות רפואית בהריון ולידה, רשלנות רפואית ברפואת נשים, רשלנות רפואית בניתוחים כירורגיים, רשלנות רפואית באונקולוגיה, רשלנות רפואית באורתופדיה, רשלנות רפואית בקרדיולוגיה.

במקרים רבים פועל המשרד מול משרד הבריאות בהליך הגשת הקובלנה.

רשלנות רפואית יכולה לבוא לידי ביטוי בשלבים שונים של הטיפול החל משלב ההתייחסות לתלונות החולה ואבחון מצבו הרפואי, דרך הצעת אפשרויות טיפול, הפניות לביצוע בדיקות עזר ופענוח תוצאות בדיקות, ועד לאישפוזים וניתוחים:
  • קיימים מקרים שבהם האבחון שגוי, בשל חוסר זהירות או חוסר מיומנות, ובמקרים אלו משתקללת עילת תביעה ברשלנות רפואית.

    גם איחור באבחון או אבחון לקוי יכולים להיחשב כרשלנות רפואית. אבחון נכון ובזמן הינו חיוני וחשוב במיוחד לסיכויי החלמה ושיקום, במיוחד במקרים של מחלות קשות. ברוב המקרים מחלה קשה או גידול ממאיר שמתגלה בשלב מוקדם מעלה משמעותית את סיכויי ההחלמה.

    מאחר וחלק בלתי נפרד מעוולת הרשלנות הינו הנזק, השאלה שנשאלת הינה מהו הנזק שגרם האיחור באבחון. אם ממילא לא היה אפשרי לשנות דבר גם אם היו מאבחנים נכונה בשלב שבו טעו באיבחון (לדוגמה, הגידול הממאיר כבר היה בשלב 4), לא ניתן להוכיח קשר סיבתי לנזק.
     
  • הרשלנות הרפואית יכולה לבוא לידי ביטוי גם בשלב ההסברים על אודות מהות הפעולה הרפואית, סיכוניה, סיכוייה, אופציות טיפול חלופיות, סיכוניהן וסיכוייהם - הכל באופן שאם יוכח כי הנפגע לא היה נותן הסכמתו לביצוע הפעולה לו היו פורסים בפניו מלוא המידע האמור לעיל ובכך היה נמנע הנזק, זכאי הנפגע לפיצוי.
לא כל כשלון טיפולי נחשב לרשלנות רפואית, ועל כן יש לבחון כל מקרה לגופו. המבחן שבתי המשפט מפעילים הינו מבחן "הרופא הסביר", כאשר על תובע ברשלנות רפואית להוכיח כי הרופא לא נהג כפי שרופא סביר, זהיר ומיומן היה פועל בנסיבות העניין.
 

חוות דעת מומחים

משרדנו עומד בקשרי עבודה שוטפים עם מיטב המומחים הרפואיים בארץ ובחו"ל על מנת שבמקרה המתאים תוגש תביעה משפטית המגובה בחוות דעת רופא מומחה כנדרש בחוק.

בהתאם לחוק, נפגע המגיש תביעה בעילת רשלנות רפואית צריך לצרף לכתב התביעה חוות דעת רופא מומחה הקובעת ומפרטת איך התרשל הרופא או המרכז הרפואי הנתבע. קיימת חשיבות רבה בפנייה למומחה הרפואי המתאים ובהעברת מלוא החומר הרפואי הרלבנטי על מנת שתוגש חוות דעת מבוססת ומשכנעת.

נוסף על חוות דעת הקובעת רשלנות רפואית, יש להגיש חוות דעת הקובעת מהי הנכות אשר נגרמה בגין אותה רשלנות, שיעורה באחוזים, טיפולים רפואיים עתידיים בעטיה, עלותם, וצרכים נוספים להם נדרש הנפגע בגין פגיעה זו לרבות עלותם.

לא אחת מצורפות כמה חוות דעת כתלות בתחומי הפגיעה השונים.

משפט או פשרה

לאחר קבלת חוות הדעת כותב עורך הדין את כתב התביעה שמוגש לבית המשפט המתאים (תביעות ששוויין מוערך בסכום של עד 2,500,000 ש"ח מוגשות לבית משפט שלום, ותביעות ששוויין מוערך מעל סכום של 2,500,000 ש"ח מוגשות לבית משפט מחוזי).

תיקים רבים מסתיימים בפשרה, תוך שמשרדנו והלקוחות מוחתמים על חובת שמירת סודיות ואי פרסום, כמו תביעות גדולות שניהלנו בייצוג נפגעי רשלנות רפואית בלידה (לרבות אי אבחון מומים מולדים, טעויות בטיפול), רשלנות רפואית בניתוחי עיניים (לרבות לייזר), בניתוחי עמוד שידרה, בניתוחים להחלפת מפרק ירך, בניתוחים לתיקון הזעת יתר, בניתוחי מח, בניתוחים קרדיולוגיים, פעולות קרדיולוגיות כגון אבלציות, רשלנות בניתוחים פלסטיים להגדלת/הקטנת חזה, בניתוחים לקיצור קיבה, אי גילוי של מחלת הסרטן בזמן, בטיפולי שיניים ועוד.
 

עורך דין לרשלנות רפואית

שירותיו של עורך דין מומחה לרשלנות רפואית נדרשים כאשר אדם עובר טיפול רפואי שבוצע ברשלנות והוביל לגרימת נזק גופני או נפשי. עם זאת, חשוב לציין כי לא כל טעות של גורם מקצועי או כישלון רפואי יכול להתגבש לכדי תביעת רשלנות רפואית. אנשי צוות רפואי עלולים לטעות במסגרת עבודתם ולא כל טעות תסווג כרשלנות רפואית.

בית משפט קבע כי לא כל החלטה רפואית שהתגלתה כשגויה תיחשב כרשלנות שכן מדובר בחלק מהסיכונים הטבעיים של ביצוע הליך רפואי. כלומר גם במקרה של טיפול רפואי שנכשל או מחלה שאובחנה בשלב מאוחר, נצטרך להוכיח כי הדרך בה התקבלה ההחלטה הייתה שגויה בכל מקרה נדבך נוסף מהותי  לעוולת הרשלנות הוא קשר סיבתי בין הרשלנות לנזק .

הוראות חוק ההתיישנות קובעות כי תביעה בעילה של רשלנות רפואית תעבור את שלב ההתיישנות לאחר 7 שנים מיום האירוע שגרם לנזק (מלבד חריגים). על מנת למקסם את סיכויי הצלחת התביעה, רצוי להתייעץ עם עורך דין מומחה  לרשלנות רפואית שיגיש עבורכם את התביעה באופן היעיל המהיר והאיכותי ביותר.

מהו תפקידו של עורך דין רשלנות רפואית?

תפקידו של עורך דין רשלנות רפואית היא לבצע הבירור האם אכן התבצעה רשלנות רפואית. בשלב הראשון, עוה"ד אוסף את כל הרישומים הרפואיים הרלבנטיים מהמוסד הרפואי/קופ"ח, הכוללים את התיק הרפואי המלא של המטופל, גליון האשפוז, דו"ח ניתוח של המטופל וכדומה. עוה"ד עובר בקפידה על הרשומה הרפואית , פונה לרופא מומחה  בתחום , מציג בפניו הפלוגתאות והטענות על מנת לקבל תשובה  מוסמכת  האם התקיימה רשלנות רפואית. במידה וקיימת רשלנות מצד הגורם הרפואי, עורך הדין יגיש התביעה לבית המשפט.

במסגרת התביעה בוחן בית המשפט האם הגורם הרפואי פעל באופן סביר גם מבחינת רמת המיומנות וגם מבחינת מידת הזהירות שננקטו. אם יתגלה כי הטיפול רפואי ניתן ברמת מיומנות שאינה סבירה, הגורם הרפואי יימצא רשלן בתפקידו.

 

בית המשפט יבחן את הראיות השונות שהוגשו, לרבות חוות דעת מומחים בקשר להתגבשות הנזקים הגופניים והשפעתם על הנכות התפקודית. עורך הדין יביא בפני בית המשפט מסמכים המוכיחים ירידה בשכר ופגיעה בהתקדמות התעסוקתית שכן אחוז הנכות והפגיעה ביכולת ההשתכרות ישפיעו על הפיצוי הכספי.

מוזמן ליצור קשר עם משרדנו לייעוץ ללא תשלוםואנו נפעל בשיא העוצמה להשגת הפיצוי המירבי עבורכם.