שאלות ותשובות בנושא תאונות עבודה
לפניכם שאלות ותשובות נפוצות בנושא תאונות עבודה שריכזנו עבורכם. בכל שאלה נוספת, אתם מוזמנים לפנות אלינו בטל. 03-6968286
המעביד חייב לחתום על טופס 250, שהוא למעשה "ההתחייבות" אל מול קופ"ח לקבלת כל הטיפולים הרפואיים שלהם אתם זכאי. כמו כן, המעביד חייב לחתום על תביעה לדמי פגיעה למוסד לביטוח לאומי. במידה שהמעביד מסרב לעשות כן, תיתכן פניה ישירה למוסד לביטוח לאומי ואלו יפנו ישירות למעביד.
המעסיק מחויב על פי חוק לחתום על התביעה. במידה שלמעסיק יש השגות לגבי אופן התרחשות התאונה, הוא זכאי לכתוב זאת על גבי התביעה. אם המעסיק יעמוד בסירובו, אפשר לבצע פנייה כפולה הן מהמוסד לביטוח לאומי והן מעו"ד מטפל אל המעסיק, וכך לחייבו לחתום על התביעה.
כן, באופן חד משמעי. עובד מסור שמבקש לבצע את עבודתו במהירות וביעילות בעבור המעביד, גם אם לא עשה שימוש באמצעי מיגון, זכאי לפיצוי. חובת המעביד היא לדאוג ולפקח כי אמצעי המיגון יהיו בשימוש.
חברת כוח האדם היא המעביד הישיר שלך. בתביעה הנזיקית ייתבעו גם חברת כוח האדם וגם המפעל.
חד משמעית כן. אתה זכאי לפיצוי מלא, ורשלנות המעביד שלך היא אף קשה ובוטה יותר מכל רשלנות אחרת, שכן חוייבת לעבוד ולעסוק במה שאינך מוכשר בו או בעבודה שלא יועדת לה.
לא. התביעה הנזיקית תוגש עם חוות דעת רופא מומחה מטעמך שייתן לך את הנכות האמיתית המגיעה לך שיכולה להגיע גם ל-40% נכות. קביעת המוסד לביטוח לאומי איננה מחייבת את בית המשפט בתביעות נזיקין/רשלנות/תאונות עבודה, להבדיל מתביעות המתנהלות לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
כן, אתה זכאי. למרות היותך נגר מיומן, כלי העבודה ניתנים לך ע"י המעביד. במידה שהתבקשת לעבוד עם מסור לא ממוגן - אתה זכאי לפיצוי, הן מול המוסד לביטוח לאומי והן בתביעת רשלנות כנגד המעביד.
מדובר בתאונת עבודה, וככזו - תביעה אחת תתבצע מול המוסד לביטוח לאומי ותביעה שנייה, שהיא תביעת רשלנות, היא כנגד הרשות המקומית שלה שייכת המדרכה המשובשת שעליה נפלת.
באם עברת תאונת דרכים בעבודה הינך זכאי לתביעה בשני מישורים לפחות: תביעה מול המוסד לביטוח לאומי ובמקביל תביעה כנגד ביטוח החובה של הרכב. (התביעות תלויות זו בזו בשאלת הנכות, אם נקבעת על ידי המוסד לביטוח לאומי נכות המחייבת את בית המשפט בתביעה מול חברת הביטוח). כמו כן, במידה שיש לך פוליסות ביטוח פרטיות של אובדן כושר עבודה ונכות, אפשר לתבוע גם מכוחן (בהתאם לפוליסות).
מדובר בנזק שהינו תוצר של סידרת פגיעות זעירות חוזרות ונישנות הניתנות לאיתור במקום ובזמן, אשר כל אחת מהן תורמת נזק זעיר משלה, עד שמתהווה במצטבר נזק רבתי שהוא המחלה או הנכות שממנה סובל הנפגע.
דוגמאות למיקרוטראומה הינן: סניטרים בבי"ח אשר נגרם להם נזק בעמוד השידרה עקב ההרמות החוזרות והנישנות של החולים, או רופא שיניים אשר הוכיח תנועות חוזרות ונישנות אשר הובילו לנכות בעמוד שידרה.