תביעה שלנו נגד בית חולים בילינסון: משרדנו מייצג את ההורים של תינוק שמת שעות ספורות לאחר הלידה


babyעו"ד רויטל הורוביץ מייצגת הורים של תינוק שמת שעות ספורות אחרי הלידה

עו"ד רויטל הורוביץ מייצגת הורים של תינוק שמת שעות ספורות אחרי הלידה לאחר שהצוות הרפואי התעלם מכך שהוא סבל ממצוקה נשימתית ובכך נמנע ממנו טיפול שיכול היה להציל את חייו.

מדובר בטרגדיה נוראית במיוחד לנוכח העובדה שמדובר בהיריון שהגיע אחרי טיפולי פוריות, וההורים שציפו נרגשים להולדת בנם הבכור, איבדו אותו כתוצאה מרשלנות חמורה.

בילינסון נתבע: "רשלנות גרמה למות תינוק"

הוריו של תינוק שמת שעות אחרי הלידה טוענים שהצוות הרפואי התרשל בזיהוי מצוקה נשימתית ולא ניתן לו טיפול שהיה מציל את חייו

מערכת פסקדין | פורסם ב-YNET |  03.06.19

לבית המשפט המחוזי מרכז הוגשה לאחרונה תביעה בסכום של יותר מ-2.5 מיליון שקל נגד שירותי בריאות כללית, בעלת בית החולים בילינסון: הורים לתינוק בן יומו שמת ב-2017 טוענים שהצוות התעלם מקשיי נשימה קלים שמהם סבל בנם מיד לאחר הלידה, מה שהוביל להתפתחות דימום ריאתי, נזק מוחי ומוות.

בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד רויטל הורוביץ סיפרו ההורים שהאם נכנסה להיריון בהפריה חוץ גופית (IVF), והם ציפו נרגשים להולדת בנם הבכור. מהלך ההיריון היה תקין והלידה התבצעה בניתוח קיסרי בשבוע 38 בשל מנח עכוז של העובר.

ההורים הגישו חוות דעת של מומחה לרפואת ילדים שלפיה שרשרת כשלים ורשלנות מובהקת אפיינו את התנהלות הצוות הרפואי והובילו למותו של בנם. כך למשל, בניגוד למידע שנמסר להורים, בתיק הרפואי נכתב כי לאחר הלידה התינוק נבדק על ידי רופא שמצא "נשימת כנפי אף קלה". ממצא זה מצביע על מצוקה נשימתית ומחייב התערבות דחופה, אך הצוות לא התייחס אליו והתינוק הועבר למחלקת ילודים ללא ליווי של אחות או מיילדת וללא אינקובטור עם חמצן.

מהרשומות הרפואיות עולה בין היתר שהתינוק הגיע למחלקת ילודים כשהוא כחלחל וחיוור, מה שמעיד על הזמן הרב שחלף עד שהחל לקבל חמצן. בהמשך בוצעה בו הנשמה שלא שיפרה את מצבו. במצב זה היה מקום לבצע ניקוז ריאתי דחוף, אך הצוות השתהה והעביר את התינוק מונשם לפגייה בשניידר, שם ביצעו את הניקוז אך התינוק כבר סבל מדימום ריאתי מסיבי שגרם לנזק בלתי הפיך למוחו וליבו.

"קיימת סבירות גבוהה שאילו ננקטו הפעולות הדרושות לאחר הלידה ובמחלקת היילודים היו חייו של התינוק ניצלים", כתב המומחה.

ההורים תיארו את הפרידה מהתינוק כ"חוויה" קורעת לב וקשה מנשוא, שהותירה אותם מרוסקים אל מול האובדן והחלל העצום שנותר. האם לא יכלה לחזור לבית שבו כבר הוכן חדר לתינוק והחלה לסבול מפחדים, חרדות ובכי בלתי פוסק. "הפצע העמוק לא מפסיק לדמם, חור פעור לעד בליבם שלא ירפה לעולם", נכתב בתביעה.

בין היתר תובעים ההורים פיצוי עבור כאב וסבל, קיצור תוחלת חיים, אובדן הנאות חיים, הפסדי השתכרות, פנסיה ותנאים סוציאליים, וכן פיצוי כיורשיו של ילדם המנוח. מדוברות בית החולים בילינסון נמסר כי כתב התביעה התקבל, ובית החולים יגיב בבית המשפט.

הכתבה בשיתוף אתר משפט הישראלי פסקדין

ב"כ ההורים: עו"ד רויטל הורוביץ

ynet הוא שותף באתר פסקדין

מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו לייעוץ ללא תשלוםואנו נפעל בשיא העוצמה להשגת הפיצוי המירבי עבורכם.